Been too long

Assalamualaikum,

Dear All,

Looks like it has been too long that I have not written .. Sooooo sorry as I have to focus on other areas of live.

Hope that everyone is GREAT and HAPPY.

 

Thank you.

Sambungan Program Bijak untuk pengguna talian TTTE

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ni sambungan daripada tulisan ringkas saya berkenaan program dan talian handphone Tune Talk Tone Excel, ringkasnya TTTE.

Bawah ni saya kongsikan 16 sebab kenapa saya tukar talian handphone saya dari Digi ke TTTE:

1. Saya boleh kekalkan nombor lama saya… tak perlu tukar tukar nombor telefon sekarang

2. Saya boleh mula berniaga dan perkenalkan kepada kawan kawan tentang TTTE dan potensi nya

3. Saya tak perlu menjual walaupun saya boleh berbuat demikian

4. Kalau saya nak, saya boleh jual simkad TTTE, tak perlu simpan stok pun

5. Join TTTE ni satu cara mudah untuk dapat pendapatan pasif seumur hidup

6. Boleh dapat bonus 3 kali sebulan … WOW!

7. Pasaran SANGAT LUAS dan hampir semua orang guna handphone

8. Coverage utk line adalah menggunakan rangkaian CELCOM.. kat mana ada CELCOM, TTTE boleh guna

9. Saya boleh top up di mana sahaja…. guna M2U boleh.. kat seven eleven ada.. kat petronas ada…

10. Dapat perlindungan insurans (PA) RM100K… mana ada telco lain buat macam ni?

11. Dapat kumpul point dan tebus point tu utk tiket AirAsia… yeyey

12. Pendapatan pasif saya boleh diwariskan selagi simkad masih aktif! Satu lagi WOW!

13. Company yg menjalankan perniagaan ni KUAT – Tune Group dan Celcom

14. Saya boleh menaja ikut masa saya – perlahan ke cepat, pilihan saya sendiri…takde paksaan

15. Bukan warganegara Malaysia, ada paspot, pun boleh guna TTTE ni

16. Tak perlu remind sesiapa yang join TTTE utk top up… heheh…

 

Amacam? Menarik tak TTTE ni? Saya berminat juga nak dengar pendapat para pembaca.

 

Terima kasih dan jumpa lagi. 🙂

 

 

Pentingnya MOOD Dalam Penulisan Ebook

Assalamualaikum & Salam sejahtera,

Dah lama tak menulis.. sampaikan nak cari idea pun susaaahhhh… 🙂

Anyway, salah satu cara nak mula menulis ebook / blog / buat kerja apa sekalipun.. mestilah kena ada MOOD..

Penulisan/produk digital yang berkualiti terletak pada maklumat / info yang di jual. Berbaloi atau tidak membeli produk penulisan/digital bergantung kepada kekemasan dan ketepatan maklumat yang ada di dalam produk tersebut. Kadangkala, kita terlalu memberi fokus pada surat jualan, minisite, ecover, emel follow up sehinggakan kita terlupa kepada cara menulis atau mengeluarkan produk itu sendiri.

Sedangkan, apa yang kita akan jual adalah produk digital itu sendiri. Jadi, fokus anda perlulah pada kandungan di dalam ebook itu sendiri. Teknik penulisan perlulah sentiasa kemas dan tepat dengan tujuan anda menulis ebook. Namun, untuk menghasilkan penulisan yang baik, bukanlah mudah.

Fokus adalah penting ketika menulis. Fokus datang dari mood yang baik. Mood yang baik mampu menenangkan minda dan ia membolehkan minda itu sendiri menjadi kreatif untuk menulis. Menulis adalah kemahiran teknikal. Ini bermakna ia perlu di asah untuk di tajamkan kemahirannya.

Untuk memudahkan anda menulis ebook yang baik kualitinya, saya cuba senaraikan tiga cara untuk menenangkan fikiran dan mencari mood ketika menulis.

1. Rehat dan cari ketenangan

Menulis bukanlah seperti mengambil peperiksaan, anda boleh rujuk kembali bahan kajian anda tanpa melakukan kesalahan apa-apa. Jika anda rujuk dan masih tidak dapat cari jalan penyelesaian. Anda tenangkan diri dan berehat sebentar. Selepas segala diri anda tenang, sambung kembali aktiviti menulis anda.

2. Fikir berlawanan

Fikir berlawanan dari yang sepatutnya. Jika anda kehabisan idea, cuba jadi seorang manusia yang sekreatif mungkin. Contohnya, cawan di gunakan untuk meminum, kreatifkan minda anda dengan memikirkan kegunaan cawan untuk tujuan selain minum.

3. Terapkan personaliti

Jika anda tiada mood untuk memulakan penulisan, cuba terapkan sedikit personaliti untuk mencari mood. Katakan anda ingin jadi kaya dan anda mahu menjana pendapatan melalui jualan ebook, anda boleh terapkan keinginan dan angan-angan anda itu di dalam minda. Ambil mood dari khayalan anda itu dan mulakan penulisan dengan segera. Di samping angan-angan, anda juga boleh mengambil mood dengan mendengar lagu kegemaran anda. Muzik sentiasa boleh memberi rangsangan kepada minda kita.

 

Amacam? Saya harap tips ringkas di atas dapat membantu saudara/saudari untuk mencari mood dan seterusnya mula menulis.

 

Terima kasih! 🙂 dan jumpa lagi.

 

 

Tawaran PANAS! 72 Ebook PLR

Salam hormat,

Anda mencari bahan utk menulis ebook pertama anda? Atau sedang berkira2 nak buat blog sendiri? Atau sedang menyediakan bahan utk facebook fanpage? Tiada masa untuk mencipta / menulis sendiri ebook anda? Atau macam2 lagi idea anda sekarang ni…tapi tak tau nak buat macam mana…

TAWARAN PANAS DARI SAYA!

72 file Ebook PLR yang kesemuanya adalah high quality.. Pembeli boleh jadikan ebook, boleh buat artikel utk post dalam blog, boleh guna utk post dalam forum, boleh buat membership site dan gunakan sebagai produk, boleh tukar jadikan DVD kan kemudian jual dan banyak lagi ! Pendek kata boleh buat apa sahaja dan macam-macam…. Kalau nak upah penulis, mungkin anda akan dikenakan kos RM30 – RM50 utk setiap ebook.

18 ebook PLR in English DAN 54 ebook PLR bahasa melayu – SEMUANYA BARU DAN PANAS!

Travelling to Europe & Staying Safe.doc
The Truth About Essential Oils.doc
The Basics Of FX Trading.doc
Supplements For Health.doc
Raw Food Diet.doc
Improving Your Brain Power.doc
How To Become a BBQ Champion.doc
How To Apply For A Scholarship.doc
Home Brewing.doc
Complete Guide To Removing Pet Odors In Your Home.doc
Catching Your Cheating Lover.doc
Buying Homes In Foreclosure Auctions.doc
Beginers Guide To Yoga Book.doc
Ask A Girl Out.doc
Arthritis Pain & Relief.doc
Air Purifiers – How Dirty Is The Air You Breathe  Are Air Purifiers Worth It.doc
40 Day Guide To Planning Your Wedding.doc
10 Day Detox.doc

 

Tips Menjadi Seorang Super Affiliate.docx
Tips List Responsif.doc
Teknik Tambah Pendapatan Perniagaan.docx
Teknik Sempoi Tulis Surat Jualan.docx
Teknik Mudah Ayat Jualan.docx
Teknik Menulis Email.docx
Teknik Cari Mood Untuk Tulis Ebook.docx
Strategi Pemasaran Efektif.doc
Rahsia Web Efektif.doc
Rahsia Untuk Kaya Dan Hidup Mewah.doc
Rahsia Pengiklanan Efektif.doc
Rahsia Pemasaran Artikel.docx
Rahsia Pakar Presentation.docx
Rahsia Kekayaan dan Kemewahan Hidup.docx
Rahsia Ezine.doc
Rahsia Bonus Produk Affiliate.docx
Rahsia Bisnes Printing.docx
Rahsia Bisnes Gaya Pos.doc
Prinsip Jutawan Yang Tidak Akan Gagal.docx
Panduan Tulis Tajuk Ebook.docx
Panduan Simple Menulis Ebook.docx
Panduan Ringkas Pemasaran Affiliate.doc
Panduan Ringkas Memulakan Perniagaan Internet.docx
Panduan Promosi di Facebook.docx
Panduan Menulis Laporan Percuma.docx
Panduan Mengajar Anak di Rumah.docx
Panduan Membina Kredibiliti.docx
Panduan Membina Buyer List.docx
Panduan Membeli Hosting dan Domain.doc
Panduan Meletakkan Harga Ebook.docx
Panduan Lengkap Persiapan dan Persediaan Temuduga.docx
Panduan Freelancer Writer.docx
Panduan Berhenti Merokok.docx
Panduan Asas Memulakan Perniagaan Internet.doc
Panduan 101 Produk Informasi.docx
Nota Pintar Pemasaran Affiliate.docx
Minda Wang.docx
Formula Pendapatan Segera Dari Internet.docx
Email Formula.docx
Checklist Perniagaan Ebook.doc
Buat Duit Dengan Menulis.docx
Buat Duit Dengan Blog.docx
Asas dan Prinsip Kejayaan Temuduga.docx
10 Tips Penulisan Artikel.docx
14 Rahsia Affiliate.doc
3 Teknik Cari Idea Tajuk Ebook
30 Idea Tulis Follow Up.docx
4 Kriteria Perlu Ada Dalam Penulisan Ebook.docx
5 Niche Pasti Hot.docx
5 Perkara Seorang Affiliate Perlu Elak.docx
50 Strategi Pemasaran.doc
6 Langkah Mencipta Produk Digital.docx
7 Mitos Mengenai Jualan Ebook.docx
7 Strategi Pemasaran Gerilla.docx

 

Semua file adalah dalam .doc atau .docx, mudah untuk diedit !!!
Puas hati punyalah…

 

Cepat……siapa cepat dia yang untung !
Tapi, untuk 30 (TIGA PULUH) orang sahaja…… RM59 sahaja….siapa cepat dia dapat !

Email atau reply blog post saya ni, kalau berminat.
Terima kasih.
Cara membuat tempahan :

Langkah 1 : Buat Bayaran

 

Sila buat bayaran ke akaun di bawah atas nama Mohamad Fardaus Rahmat

Maybank

No akaun : 1643 2429 4598

 

Langkah 2. Hantar Email Tempahan

Setelah bayaran dibuat, sila email kepada fardaus.rahmat@gmail.com beserta dengan

bukti pembayaran.

 

Itu sahaja……

 

Dalam tempoh 48 jam, saya akan emailkan link download produk-produk tadi.

 

Itu sahaja. Ikhlas dari saya.

 

Fardaus Rahmat
www.fardausrahmat.com

 

Subway Buy 1 FREE 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Jangan ingat tajuk saya main-main ye.. saya dah tengok dari tengahari tadi kat kedai Subway ygsama.. org ramai beratur sampai ke luar pintu.. semua gara-gara promosi subway buy 1 free 1… saya pun tak pasti apa menu subway utk hari ni.. tapi saya rasa semua menu sama jek..

Nantilah.. kalau saya dapat masuk dlm kedai subway, saya share menu..hehe
Macam la sempat kan.. 😉

Jumpa lagi…

Kuasa IKLAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Semalam saya dok baca Mingguan Wanita.. fuhhh… punyalah banyak IKLAN ye?
Nasib baik artikel-artikel dalam MW pun tak sedikit… kalau artikel sikit dibandingkan dengan IKLAN… memang jawabnya jadi majalah iklan je lah MW nanti…

Anyway.. apa yang saya nak kongsi di sini ialah berkenaan IKLAN itu sendiri…
Memang sebenarnya kalau kita nak cari idea perniagaan, kita boleh tengok pada iklan-iklan sebegini…

Sebab apa?.. Sebab iklan-iklan macam ni sebenarnya menunjukkan bahawa peniaga ada pasaran yang luas dah sentiasa mahukan sesuatu… So, pada sesiapa yang baru nak berjinak-jinak dengan perniagaan dan tengah mencari idea nak bisnes apa… boleh la tengok iklan-iklan macam dalam MW ni atau majalah-majalah lain…

Saya tulis pasal MW sebab kebetulan saya baca MW semalam…sebab tu saya jadikan contoh..

Kesimpulan saya = IKLAN = PASARAN = PENDAPATAN … kacchinnnnggg…  🙂

 

Terima kasih.

Assalamualaikum…

Assalamualaikum semua…
Hari yang indah hari ni… alhamdulillah… dapat saya publish website ni..

Sambil2 tu, dapat juga saya prepare satu app utk website saya ni…best sebenarnya buat APP ni ye..  🙂

Harapan saya, saya dapat membantu sesiapa yang berminat dengan HR atau Perniagaan Internet …