Cipta APP Anda Sendiri?

Fardaus Rahmat | Welcome

Cipta APP Anda Sendiri?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Telefon smart-phone makin banyak dalam pasaran… komputer yang nipis pun makin banyak di pasaran…

TETAPI… saya dah boleh cipta APP saya sendiri… tak percaya? Download kat sini: FARDAUS APP

Simple je sebenarnya steps nak create APP sendiri ni ye… saya pun dah berkira-kira nak memberikan perkhidmatan buat APP utk sesiapa yang berminat :)… saya caj murah je…

Tapi apa sebenarnya APP ni? App ni sebenarnya kependekan dari perkataan APPLICATION… pendek nya disebut APP..
Kalau para pembaca perasan, smart phone sekarang ni semua boleh download app kan? Samsung ke… nokia ke… blackberry ke… iphone sekali pun… semua boleh download app… game tu pun app juga…

Pencipta apps ni semuanya boleh menjadikan minat mereka sebagai satu sumber pendapatan… pencipta/founder Temple Run.. rasanya dah dapat untung  sangat-sangat banyak… lebih sejuta dah.. sejak mula-mula dia letak dalam iphone…sampai lah skrg ni dah available kat android phone… nampak potensi bisnes APP ni?

Anda bukan programmer? Takde masalah…. saya pun bukan programmer.. tapi saya boleh buat FARDAUS APP
Anda takde masa? Kamon lah… takkan sampai takde masa… bukan buat program susah2 pun… 🙂

 

Anyway… saya sekadar berkongsi cerita dan pengalaman saya sendiri.. kalau anda nampak potensi bisnes APP ni.. bagus lah..
Kalau masih tak faham, kita boleh bercerita kemudian… call saya kat facebook saya: FARDAUS RAHMAT

 

Sampai jumpa lagi nanti…

 

TQ

 

2 Responses

  1. […] Ingat lagi post saya berkenaan cipta app sendiri? Kalau tak ingat, boleh baca semula kat sini: http://fardausrahmat.com/?p=29 […]

  2. Joni says:

    Everything posted made a ton οf sense. However, what about
    this? what if you wеre to write a aωesοme post tіtle?
    I aіn’t saying your information is not good, but suppose you added something that grabbed people’ѕ attention?
    I mеan Cipta APP Αnԁa Sеndiri?
    | Faгdaus Rahmat | Welсomе is a little boring.
    You coulԁ lоοk at Yahοo’s front page and see how they create article headlines to get people to open the links. You might try adding a video or a picture or two to get people excited about what you’ve got to ѕay.
    Just my opinion, it woulԁ mаke youг ρоsts a little livеlіer.

    Check out mу page … Joni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *