Articles tagged with: app for business

Cipta APP Anda Sendiri?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Telefon smart-phone makin banyak dalam pasaran… komputer yang nipis pun makin banyak di pasaran…

TETAPI… saya dah boleh cipta APP saya sendiri… tak percaya? Download kat sini: FARDAUS APP

Simple je sebenarnya steps nak create APP sendiri ni ye… saya pun dah berkira-kira nak memberikan perkhidmatan buat APP utk sesiapa yang berminat :)… saya caj murah je…

Tapi apa sebenarnya APP ni? App ni sebenarnya kependekan dari perkataan APPLICATION… pendek nya disebut APP..
Kalau para pembaca perasan, smart phone sekarang ni semua boleh download app kan? Samsung ke… nokia ke… blackberry ke… iphone sekali pun… semua boleh download app… game tu pun app juga…

Pencipta apps ni semuanya boleh menjadikan minat mereka sebagai satu sumber pendapatan… pencipta/founder Temple Run.. rasanya dah dapat untung  sangat-sangat banyak… lebih sejuta dah.. sejak mula-mula dia letak dalam iphone…sampai lah skrg ni dah available kat android phone… nampak potensi bisnes APP ni?

Anda bukan programmer? Takde masalah…. saya pun bukan programmer.. tapi saya boleh buat FARDAUS APP
Anda takde masa? Kamon lah… takkan sampai takde masa… bukan buat program susah2 pun… 🙂

 

Anyway… saya sekadar berkongsi cerita dan pengalaman saya sendiri.. kalau anda nampak potensi bisnes APP ni.. bagus lah..
Kalau masih tak faham, kita boleh bercerita kemudian… call saya kat facebook saya: FARDAUS RAHMAT

 

Sampai jumpa lagi nanti…

 

TQ